Следвайте Гласове в ТелеграмПо покана на САЩ българският вицепремиер и министър

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПо покана на САЩ българският вицепремиер и министър
Коментари Харесай

Мария Габриел в САЩ: България може да е регионален хъб за приложения с изкуствен интелект

Следвайте " Гласове " в Телеграм

По покана на Съединени американски щати българският вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел взе присъединяване в министерска среща на тематика „ Изкуственият разсъдък за ускорение на напредъка на задачите за стабилно развиване: адресиране на най-големите провокации в обществото “. Дискусията се организира в Нюйоркската социална библиотека - най-голямата в Щатите. Инициативата за срещата е на Япония, Кения, Мароко, Сингапур, Испания, Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Каква е задачата на събитието?

Целта на форума бе да открои на практика решения на световни проблеми, а министрите да споделят образци за това по какъв начин ИИ може да се употребява за по-ускорено реализиране на задачите на устойчивото развиване преди 2030 година Събитието подчертава върху 5 цели - климат и чиста сила, земеделие, здраве, обучение, превоз. Във форума се включиха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, външните министри на Англия - Джеймс Клеверли, и на Сингапур - Вивиан Балакришнан, заместник-министърът на Кения Корир Сингоей, държавният секретар за цифровизация на Испания Карме Артигас и зам.-генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен. 

Какво сподели Мария Габриел за изкуствения разсъдък?

„ Изкуственият разсъдък е област от стратегическо значение и би трябвало да се управлява от метод, учреден на правата на индивида и неприкосновеността на персоналния живот и отбраната на данните “, съобщи вицепремиерът Габриел. „ Важно е да бъдат откроени мощните и слабите страни на ИИ. Сред мощните страни са неговите приложения в медицината, земеделието и околната среда. Слабостите са свързани със способността ни да зададем рамка на ИИ, тъй че да не нарушава човешки права, да не заплашва цели специалности и да действа с правила за бистрота, отговорност и надзор “, добави вицепремиерът, представена от пресцентъра на Министерство на външните работи. Мария Габриел обърна внимание на три основни области - поддръжка за научните откриватели, ясни правила за потребление на данни и ролята на логаритмите и нуждата от просветителни стратегии. „ В региона на ИИ България е добре позиционирана, в това число с INSAIT. С положителни вложения в обучение, просвета и нововъведения можем да се утвърдим като районен хъб за развиване на приложения с ИИ “, акцентира българският вицепремиер.

Инфо: actualno.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР